Geschiedenis

De rode draad en de weg die de GreenTribe aflegde
In 2010 begon onze stichtende groep met wonen op een open plek in stadsdeel Amsterdam-west waar zij hun originele ideeën over een ecodorp en zelfredzaamheid uitbreidden. In 2013 zochten zij een andere geschikte plek voor hun ecodorp project, en betrokken zij tijdelijk een terrein op het Zeeburgereiland dat al jaren niet in gebruik was. Zij richtten vereniging “GreenTribe” op.

Ons eerste project was het bouwen van onze eigen eco-duurzame huizen van gerecyclede materialen en infrastructuur zoals compost toiletten, regenwater systemen, eco-riool systemen en zonnepaneel systemen. Om ons doel om meer zelfvoorzienend te zijn te realiseren, zijn wij gestart met projecten zoals een aquaponics systeem, moestuinen en kassen, om zoveel mogelijk onze eigen groente te kweken.

Op hetzelfde moment zijn we gestart met workshops en muziekconcerten voor buurtbewoners en vrienden van de GreenTribe met de reden onze visie te delen. Door samen te leven, bouwen we aan vertrouwen en eerlijke, aandachtgevende communicatie.

Slow Living is een manier om met elkaar de vaardigheden te leren om te leven in harmonie met de aarde, elkaar en onze omgeving.