Missie

Wij zijn de ‘Green Tribe’ – een gemengde groep van creatieve mensen van verschillende leeftijden en achtergronden, die elkaar gevonden hebben door hun gemeenschappelijke waarden en idealen.
We denken dat het de tijd is om ons te houden aan onze principes: zelfvoorzienendheid, gelijkwaardigheid en respect voor onze omgeving.

We hebben in december 2018 een landje van zo’n 4000 vierkante meter in gebruik genomen. We willen daar een experimenteel (stedelijk) ecodorp opbouwen. We richten ons op het op experimentele wijze leren om te voldoen aan de eerste menselijke levensbehoeften zoals onderdak, voedsel, energie, samenwerking en sociale verbinding. Om op deze manier de mogelijkheden die voor handen zijn zo goed mogelijk te benutten, waarbij de relatie met moeder aarde en al haar bewoners centraal staat.

We hebben plannen voor groente- en kruidentuinen, enkele dieren, een aquaponics systeem, zonnecellen, windmolens, een natuurlijk waterzuiveringssysteem, regenwateropvang voor alles behalve drinken, composttoiletten, noem maar op.

Daarnaast willen we naar onze sociale omgeving mogelijkheden bieden om te participeren en van elkaar te leren: door workshops, meewerkdagen, kleine muziek-evenementen, uitwisseling van voedsel, een winkeltje met zelf gemaakte en zelf gekweekte producten, een weggeefwinkel, yoga en meditatie-sessies, etc.

We hebben een presentatie gemaakt waar we vertellen over onze geschiedenis, wat we willen doen, en over onze idealen en ideeën.

En Shoko heeft een concept-tekening gemaakt, met veel ideeën over hoe ons ideale dorpje er uit zou kunnen zien.

flyer by Shoko

Eén antwoord op “Missie”

  1. Hartstikke leuk dit initiatief en hoog nodig! Ik heb jullie gezien op het terrein op de vlaardingen laan en het roept mooie herinneringen op.
    Ik heb vroeger 8 jaar lang als stadsnomade geleefd in en om Amsterdam . Er waren toen grote groepen woonwagens die stukken braakliggend land kraakten. We hebben toen bedacht dat het mooi zou zijn als de gemeente ons iedere keer een stuk land zou toebedelen plus een waterpunt, tot het weer in gebruik zou worden genomen voor iets anders. We hadden ook compost wc’s, en een zonnedouche en sommigen hadden zonnepanelen op hun dak. We hebben ervoor gelobbyd bij alle politieke partijen en 3 waren er op onze hand, maar uiteindelijk is het er niet doorgekomen in de gemeenteraad. En zijn vrijwel alle plekken ontruimd.
    Maar als ecodorp maken jullie hopelijk een goed kans! Ik zal reclame maken voor jullie initiatief en kom kopen bij de winkel.
    Groeten
    Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *